Підприємство відрахувало кошти до держбюджету

За підсумками першого кварталу 2020 року державне підприємство «Артемсіль» перерахувало податків та зборів до різних бюджетів та фондів на загальну суму 134,9 мільйона гривень. Це більше, ніж у минулому році, коли було сплачено 133,7 мільйона гривень.

Із вказаної суми тільки відрахування частини чистого прибутку, що підлягає сплаті до державного бюджету державними підприємствами та їх об’єднаннями, дорівнювало 37,5 мільйона гривень, що у порівнянні з минулим роком збільшилося (I квартал 2019 року – 32,3 мільйона гривень). Але, слід зазначити, що цей високий показник виник головним чином внаслідок особливостей механізму нарахування.

Єдиний соціальний внесок був на рівні 25,8 мільйона гривень; податок на доходи фізичних осіб – 20,6 мільйона гривень; податок на додану вартість – 21,1 мільйона гривень; рентна плата за користування надрами для видобування корисних копалин – 15,7  мільйона гривень; пільгова пенсія – 5,1  мільйона гривень; податок на прибуток – 6,7  мільйона гривень; військовий збір – 1,8  мільйона гривень.

Крім вищезазначених відрахувань, до бюджетів різних рівнів також надійшли: екологічний, акцизний та земельний податки; рентні плати за користування радіочастотним ресурсом і за користування  надрами в цілях, не пов’язаних з видобутком корисних копалин, та держмито.

Таким чином ДП «Артемсіль» у повному обсязі виконує свої фінансові зобов’язання перед державою по сплаті податків та зборів.

Відділ комунікацій.