Плями підлягають гідроізоляційній обробці

У листопаді минулого року в спорткомплексі ДП «Артемсіль» завершився капітальний ремонт системи водопостачання, каналізації, рециркуляції та вентиляції блоку басейну з ванною. Проте постійно представниками техслужб (на фото) здійснювався моніторинг, давалася оцінка якості проведених робіт.

Так, у травні цього року при огляді на торцевій зовнішній стороні глибинної частини чаші басейну комісією була зафіксована наявність залишкових вологих проявів, тобто невеличкі вологі плями. Це викликало певну стурбованість і потребу у подальшому аналізі причин та наслідків.

Після вивчення ситуації на місці, спеціалісти технічних служб підприємства разом з відділом капітального будівництва, співробітниками управління з правових питань та економічної безпеки, представниками спортивного комплексу дійшли висновків, які увійшли до двох комісійних актів.

В актах зазначається, що ці вологі прояви з’являються вже неодноразово, оскільки при проведенні будівельних робіт у 1999 році була порушена цілісність монолітної конструкції внаслідок демонтажних робіт для збільшення її довжини. Вологі прояви постійно спостерігаються після тривалої відсутності води в чаші басейну під час проведення поточних ремонтів протягом експлуатації.

Також було зазначено, що вологі прояви у своєму розмірі не збільшуються. Однак службі нагляду за будівлями та спорудами відділу капітального будівництва разом з відповідальними особами спорткомплексу слід продовжити спостереження за об’єктом, включно з фотофіксацією і потрібними вимірами.

Ремонтно-будівельному управлінню доручено після придбання спеціальних матеріалів виконати роботи з гідроізоляційної обробки проникаючої дії зовнішньої поверхні чаші басейну. Через місяць комісія проведе повторний огляд з моменту виконання робіт. Тож, слід зазначити, що ситуація знаходиться під повним контролем.

Відділ комунікацій.