Рік, що навчив нас бути сильнішими

Добігає кінця 2020-й рік, наближаються традиційні зимові канікули. З цього приводу адміністрація та первинна профспілкова організація щиро вітають трудовий колектив державного підприємства «Артемсіль» з прийдешніми новорічними та різдвяними святами!

З огляду на доволі складний та суперечливий минулий рік, ми все одно з оптимізмом дивимось у майбутнє, будуємо плани і сподіваємося на краще. При цьому добре усвідомлюємо, що впевнений рух вперед можливий лише після глибокого переосмислення всіх подій, що сталися.

Яким же запам’ятається нам 2020-й рік? Адже у всьому світі в цей період спостерігалася економічна криза, відбувалися політичні та воєнні конфлікти, швидкими темпами розповсюджувалася пандемія COVID-19. Водночас цей рік увійде в сучасну історію відкриттям нових можливостей, багатьма успішними прикладами подолання перешкод.

Складно працювалося в цей період і соляникам. До багатьох проблем додалися ще й несприятливі погодні умови зими 2019-2020 років. Через аномально теплу погоду значно зменшилася реалізація солі технічного призначення. Це вплинуло на річний показник видобутку солі, який у 2020-му році зменшився. Водночас по окремих видах асортименту соляникам вдалося збільшити обсяги виробництва. Це стосується фасованої солі, солеблоків та солі зернової крупністю 4 або 5. Майже на рівні минулого року залишилося виробництво солебрикетів та йодованої солі.

Працюючи у надзвичайно складних умовах, ДП «Артемсіль», на відміну від багатьох вітчизняних виробництв, не припиняло своєї роботи. Продовжуючи забезпечувати споживачів соляною продукцією, підприємство отримує прибуток і у повному обсязі відраховує обов’язкові платежі. На сьогодні ми залишаємося великим платником податків в Україні. Своєчасно (двічі на місяць) соляники отримують заробітну плату. Адміністрація і ППО «Артемсолі» і надалі будуть ініціювати її підвищення.

 Ще 2020 рік запам’ятається бурхливим розвитком подій навколо приватизації «Артемсолі». Первинна профспілкова організація разом з робітниками продовжувала боротьбу за збереження державного статусу нашого підприємства. Активна позиція профспілки та колективу нарешті була почута. В результаті ДП «Артемсіль» виключили зі списку об’єктів, що підлягають приватизації.

Щодо вирішення соціальних питань, то влітку цього року родини соляників повноцінно відпочили по пільговим путівкам у пансіонатах узбережжя Азовського моря. На жаль, через карантинні обмеження не відкрилася дитяча здравниця «Райдуга», але сподіваємось, вона запрацює вже наступного року.

Аналізуючи всі вищезгадані події, можна сказати, що неймовірно напружений 2020 рік допоміг соляникам об’єднати зусилля у подоланні труднощів і стати сильнішими. Адже будь-яка криза – це, перш за все, шанс отримати новий досвід, вийти із зони комфорту, використати інші можливості. Тому рік, що минає, ми будемо згадувати з вдячністю, бо він допоміг нам згуртуватися, повірити у власні сили і стати сильнішими.

З нагоди прийдешніх свят адміністрація та профспілкова організація ДП «Артемсіль» щиро вітають трудовий колектив нашого підприємства! Бажаємо всім соляникам відмінного здоров’я, родинного щастя, добра та любові! Хай у кожному домі будуть мир та злагода! Віримо, що і в наступному році ми зможемо подолати перешкоди і успішно виконати виробничі завдання з видобутку та реалізації продукції!

Доброго всім настрою! Веселого Нового року! Щасливого Різдва!

Вікторія ЛУЦЕНКО,

в.о. директора ДП «Артемсіль»

Андрій ПОПОВ,

голова ППО ДП «Артемсіль».