250 мільйонів гривень – на розвиток виробництва

У 2021 році ДП «Артемсіль» планує збільшити інвестиції в оновлення і модернізацію виробництва до 250 мільйонів гривень. Для порівняння – в 2020 році сума сплачених інвестицій склала 66 мільйонів гривень.

«Дані інвестиції є частиною стратегічного плану «оздоровлення» підприємства. Значний обсяг коштів, який ми направимо на заміну застарілого і придбання нового сучасного обладнання, дозволить нам, в першу чергу, підвищити ефективність роботи підприємства. Ми продовжуємо покращувати якість продукції, що випускається, розширюємо її асортимент і підвищуємо конкурентоспроможність», – зазначає керівник підприємства Вікторія Луценко.

Відповідно до фінансового плану підприємства зазначені кошти будуть спрямовані на технічне переозброєння і реконструкцію цехів, дільниць, впровадження передової техніки і технологій, модернізацію гірничотехнічного та технологічного обладнання.

Передбачається, що одним з основних напрямків модернізації в 2021 році стане заміна застарілого фасувального обладнання і випуск оновленого асортименту упакованої продукції. Реалізація цього проєкту дозволить ДП «Артемсіль» витримати постійно наростаючу конкуренцію на світовому і внутрішньому ринках.

На тлі скорочення обсягів випуску солі в 2020 році керівництво ДП «Артемсіль» має намір виконати комплекс оперативних заходів щодо підвищення ефективності виробництва, зниження собівартості продукції, підвищення рентабельності підприємства, а також соціальної підтримки працівників.

Володимир НИЗИЄНКО,

в.о. начальника відділу комунікацій.