ДП «Артемсіль» підвищує ефективність роботи

ДП «Артемсіль» за три місяці цього року отримало 10 мільйонів гривень чистого прибутку. Цей результат в 5 разів вище за аналогічний показник 2020 року.

Так, чистий дохід солевидобувного підприємства за перший квартал 2021 року склав 437,5 мільйона гривень, що майже в 1,5 рази більше в порівнянні з таким же показником минулого року.

За цей же період року чистий фінансовий результат склав 10,1 мільйона гривень. Це на 8 мільйонів гривень більше, ніж було отримано в першому кварталі 2020 року.

Зростання фінансово-економічних показників спостерігається на тлі збільшення обсягів виробництва. За підсумками першого кварталу 2021 року ДП «Артемсіль» видобуло і переробило 503,3 тисячі тонн солі, що в 2,5 рази більше, ніж за три місяці минулого року.

 Відзначимо, що в 2021 році підприємство збільшує інвестиції в оновлення і модернізацію виробництва до 250 мільйонів гривень. Одним з основних напрямків стане заміна застарілого фасувального обладнання і випуск оновленого асортименту упакованої соляної продукції.

Крім того, в березні 2021 року ДП «Артемсіль» відкрило новий туристичний об’єкт – екскурсійний маршрут «Таємниці підземного соляного світу». Зовсім скоро на підприємстві планується відкриття і другого туристичного об’єкта, але вже з іншою тематичною спрямованістю.

Підвищення ефективності роботи підприємства, зростання інвестицій, відкриття нових об’єктів є комплексом заходів по «оздоровленню» підприємства. Даний комплекс заходів був прийнятий наприкінці 2020 року керівником підприємства Вікторією Луценко і вже показав свою результативність.

Відділ комунікацій.