Виконано запланований обсяг ремонтних робіт

Зупинка виробничої діяльності рудника №7 під час травневих канікул дозволила колективу цієї виробничої одиниці ДП «Артемсіль» виконати запланований обсяг ремонтних робіт.

Силами дорожньо-шляхової бригади тут було відремонтовано стрілочний перевід з заміною брусу і рельсо-шпальної решітки. До речі, під час виконання цих робіт погодні умови були дуже несприятливими. Але це не завадило якісно і своєчасно завершити ремонт і оновити 25 метрів залізничного полотна. Це в подальшому забезпечить безперешкодну подачу на рудник залізничного транспорту під завантаження солі у вагони.

На дільниці з помелу, переробки та навантаження солі встановлено два додаткових конвеєри. Виконано реконструкцію солеспусків з установкою шиберів – пристроїв, що регулюють потоки солі. Все це виконано з урахуванням подальшої установки сучасних ліній «Бетті» по виробництву пакованої продукції на дільниці з розфасовки та затарювання солі.

 На клітьовому стволі відремонтовано перекриття зумпфа; очищені підйо­м­ні судини; частково виконано ремонт з заміною розстрільних балок, та проведено очистку конструкції копра від корозії та солі.

На дільниці гірничих робіт у зв’язку з переходом на нові панелі № № 12,13 на 60 метрів подовжено лінію конвеєру КЛ-600. Для очистки покрівлі на головній транспортній виробці проводились роботи з переносу силових електрокабелів. Виконано ревізію високовольтних комірок з почерговим їх відключенням.

На дільниці з розфасовки та затарювання солі провели плановий ремонт та обслуговування машини флексографічного друку «Ультрафлекс». Нагадаємо, що саме це обладнання цілком забезпечує потреби рудника у друкованій продукції для півторакілограмової пачки солі. Також на цій дільниці відремонтовано дві мішко-вантажні машини, в яких замінили поворотні кола.

У виконанні ремонтних робіт на руднику №7 приймали участь і робітники РБУ. Саме вони оновлювали крівлю двоповерхової будівлі приміщення дільниць ППНС та РЗС. Силами робітників ремонтно-будівельного управління на дільниці з розфасування солі демонтували  верхній шар підлоги з подальшим її бетонуванням та покриттям спеціальними матеріалами. Ці роботи виконано на 60 відсотків, і саме тут планується встановити нову сучасну лінію «Бетті».

Крім того, на цій дільниці силами робітників РБУ виконувався ремонт сходів відділення пункту навантаження солі в МКР.

Під час зупинки рудника тут продовжувались роботи по санітарній очистці, озелененню та покосу трави. Тому після поновлення роботи виробничої одиниці її територія виглядає чистою, затишною та з великою кількістю зелених насаджень.

По закінченню всіх запланованих робіт начальник рудника №7 Андрій Паньков висловив слова подяки всьому колективу ремонтної служби рудника, а також робітникам РБУ за оперативне і якісне виконання ремонту, на який було затрачено лише сім робочих днів.

Олеся ГУБСЬКА.

(Більше фото дивіться у соцмережах)