«Артемсіль» на Міжнародній виставці

Державне солевидобувне підприємство «Артемсіль» представляє свою продукцію на міжнародній виставці «AGRO-2021», яка проходить з 8 по 11 червня у Києві на ВДНГ.

Крім широкого асортименту пакованої солі ДП «Артемсіль» презентує зразки своєї нової продукції, яка вже є на полицях українських магазинів. Це сіль кухонна кам’яна харчова вищого ґатунку за ДСТУ 3583:2015. Для її отримання в існуючу технологію виробництва було інтегровано процес фотосепарації. З кам’яної солі усунені темні включення природного походження, в результаті чого сіль отримала більш привабли­вий зовнішній вигляд і в ній збільшився вміст NaCl.

ДП «Артемсіль» також представило нові пачки солі вагою 0,5 і 1 кг у якісній сучасній упаковці, яка більш кольорова та зручна у використанні.

Важливим стало те, що підприємство вперше рекламує свій новий напрямок діяльності – цікавий туристичний маршрут «Таємниці підземного соляного світу». Пішохідний маршрут підземними соляними галереями проходить на руднику №1 ДП «Артемсіль», який працює з 1881 року.

Знайомство з історичним минулим солерудників відбувається на глибині 200 метрів. До уваги відвідувачів – музей солевидобутку з цінними експонатами, оригінальні фотозони, зони зі світловими ефектами, прозорі кристали, соляні барельєфи та скульптури, церковний музей.

Крім того, влітку цього року відбудеться відкриття другого екскурсійного маршруту. Фахівці підприємства вже на етапі завершення робіт з монтажу та налагодження обладнання на глибині 300 метрів. У соляній залі заввишки 30 метрів планується проведення унікальних світлових і звукових шоу.

«AGRO-2021» – найбільший агропромисловий майданчик в Україні та Східній Європі. Виставка є ефективною платформою для вдос­коналення виробництва, впровадження інновацій, презентацій новинок у всіх сферах АПК України, а також діловим заходом, який відкриває можливості для співпраці бізнесу з потенційними споживачами, що важливо для збільшення обсягів реалізації.

Володимир НИЗИЄНКО,

в.о. начальника

відділу К зі ЗМІ та ЗГ.