Юні плавці перемогли на сезонних змаганнях

Завершилися зимові чемпіонати України з плавання. У лютому, проходив чемпіонат серед юніорів і молоді, дорослий чемпіонат України, де участь приймали всі ведучі плавці України. Також 21 березня завершився юнацький чемпіонат України.

Через пандемію коронавіруса рік для наших спортсменів видався дуже важким і складним. Постійні локдауни заважали їм повноцінно та якісно тренуватися. Але, незважаючи на тривалі перерви в процесі підготовки до змагань, наші юні плавці все одно гідно виступили на водних доріжках басейнів Дніпра та Харкова.

Найбільших успіхів добилися Софія Прончакова та Альона Мартинова, які на дорослому чемпіонаті вийшли у фінал. Також дівчата набагато покращили свої досягнення, істотно наблизившись до виконання нормативу майстра спорту України.

Чудово виступили юні соледарці і на юнацькому чемпіонаті  (дівчата 2008 року народження, хлопці 2007 року народження) у Харкові 19-21 березня. Зі 12 спорт­сменів збірної Донецької області, семеро – наші земляки. Це Уляна Кандибко (2008 року народження), Артем Беленко (2007 року народження), Богдан Котенко (2009 року народження), Артем Турпітько (2009 року народження), Вікторія Прончакова (2011 року народження), Кирило Мороз (2010 року народження), Єва Шацька (2009 року народження).

Від душі вітаємо Уляну Кандибко з отриманням срібної медалі на дистанції 100 метрів брасом, і виконанням нормативу кандидата у майстри спорту України. А також – з бронзовою медаллю Артема Беленка, який на дистанції 400 метрів комплексним плаванням став бронзовим призером і піднявся на третю сходинку п’єдесталу. Всі учасники цих змагань набагато покращили свої результати. Тривалі карантинні обмеження привели до того, що діти не лише не втратили своєї фізичної форми, а й скучили за змаганнями. Тому боротьба на водних доріжках була доволі красивою і видовищною.

Вітаємо юних спортсменів з яскравими виступами! Щиро дякуємо керівництву адміністрації  ДП «Артемсіль», профспілковій організації підприємства, та всьому персоналу спортивного комплексу за сприяння в досягненні високих спортивних результатів наших плавців.

Тренерський склад відділення плавання

 спортивного комплексу

ДП «Артемсіль».