Золото, срібло і бронза – у Вероніки Коржової

З 7 по 9 квітня в Кам’янському Дніпропетровської області проводився Кубок України з плавання серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату, а також з порушенням зору і розумового розвитку.

У змаганнях взяло участь 372 спортсмени з різних областей України. Соледар на змаганнях представила наша перспективна спортсменка – Майстер спорту України Вероніка Коржова (2007 року народження).

За правилами, на змаганнях у таких спортсменів немає чіткого поділу на вікові категорії. Однак, за станом здоров’я їх зараховують до того, чи іншого класу. Тому на змаганнях у Кам’янському серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями, Вероніка змагалась з плавцями набагато старшими за себе.

 При цьому вона проявила свій стійкий характер і домоглася відмінних результатів.  Разом з іменитими спортсменами Вероніка боролася за призові місця на 8 дистанціях. У своєму класі вона чотири рази стала переможницею Кубка України:  на дистанціях 50 і 100 метрів на спині, 400 метрів вільним стилем і 100 метрів вільним стилем. Також вона завоювала срібні медалі на дистанціях 50 метрів вільним стилем і 200 метрів комплексним плаванням і бронзу – на дистанції 50 метрів брасом.

Вітаємо з успішними виступами нашу ведучу спортсменку з плавання Вероніку Коржову! Бажаємо їй не зупинятися на досягнутому та тішити нас своїми перемогами і надалі!

Тетяна МОРОЗОВА, заслужений тренер України з плавання.