20квітня2024

Соляник

Коли професія приносить радість

З 1999 року працює в ДП «Артемсіль» економіст першої категорії рудника №1,3 Тетяна Михайлівна Бірюкова, яка вважає свою професію однією з найкращих.

Вона ніколи не пошкодувала, що обрала саме її. Хоча після закінчення загальноосвітньої школи мала деякі сумніви щодо професійного навчання. В якості майбутньої справи вона розглядала можливість стати юристом. Але, аналізуючи усі «за» та «проти», все ж таки обрала економічне поприще.

Поступивши до Горлівського гірничого технікуму, Тетяна згодом отримала спеціальність економіста гірничої промисловості. Потім була Українська інженерно-педагогічна академія, де вона здобула вищу економічну освіту.

Після отримання диплому Тетяна Бірюкова розпочала свою трудову діяльність на руднику №1,3 в розрахунковому відділі, а потім працювала в матеріальному відділі управління ДП «Артемсіль». З 2007 року вона повернулася на рудник №1,3, де працює і по теперішній час. «І хоча для більшості людей професія економіста, на перший погляд, здається рутинною, одноманітною і нецікавою, але це дуже поверхневе сприйняття, яке зовсім не відповідає дійсності», – вважає Т.Бірюкова.

На її думку, ця професія передбачає творчу складову, але головне, це – фаховий підхід і велика відповідальність. Тож, справжній економіст повинен об’єктивно аналізувати ситуацію, вміти планувати, отримувати нові знання, комунікувати з різними фахівцями і передбачати перспективу. І саме такі ділові якості допомогли економістам нашого підприємства виконати завдання керівництва щодо аналізу економічної привабливості туристичної діяльності «Артемсолі». Т.Бірюкова пишається, що як економіст рудника №1,3, була причетна до цієї роботи, і з березня 2021 року екскурсійний маршрут «Таємниці підземного соляного світу» почав діяти.

Водночас Тетяна Михайлівна говорить, що любить свою професію не лише за цікаві проєкти, такі, як вищезгаданий, чи організація концертів у шахті, а й за повсякденне виконання важливих завдань. Серед них підрахунок економічних витрат, контроль за використанням коштів, недопущення перевитрат, надання пропозицій щодо зменшення трудовитрат, складання фінансового плану підприємства та інше.

Сьогодні Тетяна Михайлівна допомагає у навчанні своєму сину-студенту, який обрав економічний виш. «Мені дуже цікаво і приємно разом з сином дізнаватися нововведення, які вони зараз вивчають в університеті і, якщо треба, давати йому корисні поради», – говорить Тетяна Бірюкова. Крім того, вона не виключає, що професію економіста обере і її донька. Цього року дівчина вже успішно склала ЗНО і є абітурієнткою.

А найкращим прикладом професійності, патріотизму та доброго   ставлення до людей Тетяна Михайлівна вважає свого свекра – Анатолія Федоровича Бірюкова, який довгі роки працював на ключових посадах в ДП «Артемсіль», і зробив свій значний внесок у розвиток підприємства.

Що ж стосується вільного часу, то його Тетяна з радістю присвячує своїй родині. Між іншим, коли з’являється можливість, вона любить відпочивати на природі, подорожувати Україною та світом. Від цього завжди отримує незабутні враження і дізнається багато чого нового.

Щиро бажаємо героїні нашого нарису подальших професійних успіхів і здійснення всіх її мрій!

Леся ПІДГАЙСЬКА.

Випадковий вибір

  • Останні новини

  • Коротко

  • Народні прикмети

ДП ДП "Артемсіль"... ДП "Артемсіль" знаходиться... More detail
Соляники покаталися на ковзанах Соляники п... Минулої суботи два комфор... More detail
Гідно виступили та привезли додому медалі Гідно виступили... З 11 по 13 лютого 2022 року в місті... More detail

Сохраняется опасность проседания грунта и образования карстовых провалов в районе ст. Кудрявка (опасная зона бывшего рудника им. Шевченко). 

 

 20 лютого Цього дня вшановується пам’ять преподобного Луки Елладського. У давнину була смачна традиція пекти пиріжки з цибулею. А погоду нашим пращурам передвіщало сонце і хмари: якщо сонце “заходить червоно” — буде холодне літо; хмари високо — на сприятливу погоду.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова