25квітня2024

Соляник

В прямому ефірі «Донеччина ТV» – ДП «Артемсіль»

Минулої п’ятниці провідний регіональний телеканал «Донеччина TV» запросив до себе в гості представників туристичного бізнесу Донецької області, в тому числі і державного солевидобувного підприємства «Артемсіль».

Темою телевізійного марафону стала популяризація нових екскурсійних напрямків діяльності, які дедалі активно розвиваються в області. З кожним роком туристичний Донбас приваблює все більшу кількість людей, які цікавляться історичною спадщиною східної України, дивовижною природою та багатим промисловим потенціалом.

Використовуючи прекрасну можливість донести до сотень тисяч телеглядачів цікаву інформацію про новостворені туристичні підземні маршрути «Артемсолі» – «Таємниці підземного соляного світу» та «Феєрія солі», і таким чином додатково їх прорекламувати, в передачі взяв участь оббирач гірничих виробок рудника №1,3, а за сумісництвом екскурсовод з великим досвідом роботи Сергій Чеботаєв.

Як прекрасний гід і досвідчений шахтар-соляник, а також дуже харизматична людина Сергій Олексійович дав відповіді на всі чисельні питання журналістки Ангеліни Фесенко. До того ж, він зробив це в притаманній йому манері розповіді – легко, цікаво та з гумором.

В ході невимушеної бесіди наш гід розповів чимало цікавих моментів щодо зародження покладів солі, початку солевидобутку, сьогодення підприємства.  До речі, зі слів соляників, які вже продивилися цей прямий ефір, заслухатися цією розповіддю можна було і навіть тим, хто вже давно про все це знає. Ось що значить правильна подача матеріалу і любов до своєї справи!

Сергій Чеботаєв акцентував увагу на тому, що торік підприємство успішно розпочало розвиток туристичної галузі і вже тисячі людей відвідали два пішохідні маршрути. Враховуючи інтереси гостей, один з об’єктів присвячений історичному минулому «Артемсолі», а другий  –  розкриває природну красу підземних соляних галерей. Судячи по відгукам відвідувачів, які вже побували під землею в соляній шахті, вони були приємно вражені побаченим.

На сьогодні екскурсійні маршрути продовжують набувати все більшої популярності і до соляних шахт «Артемсолі» їдуть не лише туристи з України: Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької областей, а й навіть з країн дальнього зарубіжжя: Польщі, Німеччини, Португалії.

Сергій Чеботаєв так захоплююче розповів про роботу нашого солевидобувного підприємства, про те, як народилася ідея створити під землею музей, як 20 років тому почали відновлювали підземну церкву, що врешті-решт його співрозмовниця – ведуча телепрограми виявила щире бажання на власні очі побачити всі ці красоти і цікавинки. І Сергій Олексійович радо запросив її до нас у гості.

Учасники програми торкнулися багатьох тем щодо туристичної діяльності ДП «Артемсолі». Сподіваємося, що інформація, яка пролунала з екрану, буде дуже корисна багатьом любителям активного відпочинку і приверне увагу до наших екскурсійних об’єктів ще більшої кількості відвідувачів.

А тим нашим читачам, які хочуть переглянути цей відео­матеріал, нагадуємо, що його можна знайти, перейшовши за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=p2RamOvV3dc&t=98s

Володимир НИЗИЄНКО.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова