29березня2024

Соляник

Прийнято рішення в інтересах соляників

24 вересня відбулося засідання Господарського суду Донецької області у справі ТОВ «Компанія з управління активами «Актив ІНВЕСТ»», яка діє від імені, в інтересах та за рахунок активів АТ «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МАРІАНЕЛЛІ» проти ДП «Артемсіль».

 

Про те, як пройшло судове засідання, редакції розповіла юрисконсульт відділу з організації правової роботи ДП «Артемсіль» Ірина Дригіна. За її словами, суд відмовив нашим позивачам у повному обсязі щодо їх вимог про стягнення з підприємства штрафу у розмірі 63 мільйона 950 тисяч гривень, передбаченого договором між ДП «Артемсіль» та КПВІ «Пам’ять». Нагадаємо, що вищезазначена компанія з такою довгою назвою є процесуальним правонаступником КПВІ «Пам’ять».

На сьогодні це судове рішення є перемогою усього колективу підприємства разом із співробітниками відділу з організації правової роботи під керівництвом Юрія Якушева та простих робітників, які неодноразово приймали участь у пікетах під стінами судів різних інстанцій. Свій значний внесок зробили і фахівці київської юридичної фірми, яка протягом року відстоювала інтереси ДП «Артемсіль». Таким чином спільна робота багатьох зацікавлених осіб принесла свої результати.

Крім того, Господарський суд Донецької області присудив інвестиційному фонду «МАРІАНЕЛЛІ» повернути ДП «Артемсіль» раніше стягнуті з підприємства кошти у розмірі майже 6 мільйонів гривень. То ж дане рішення можна вважати подвійною перемогою, але, на жаль, не остаточною…

За законом, наші опоненти ще можуть подати апеляцію. Скоріш за все вони так і вчинять. На це в них є 20 днів з моменту оприлюднення повного тексту рішення. В той же час вже зараз зрозуміло, що ця гучна справа добігає свого кінця і її розгляд буде просуватися вже значно швидше.

Наприкінці розмови Ірина Михайлівна пообіцяла тримати нас у курсі подій і як фаховий юрист висловила своє сподівання щодо остаточного рішення суду на користь колективу соляників.

Відділ комунікацій

та зв’язків з громадскістю.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова