19квітня2024

Соляник

Будьте пильні та обережні!

Час від часу з різних інформаційних джерел надходять повідомлення про шахрайські дії з боку зловмисників, які за допомогою різних хитрощів ошукують громадян. На жаль, такі випадки непоодинокі.

Для того, щоб захистити себе та близьких від неприємностей, пов’язаних з втратою грошей, треба дотримуватися простих правил безпеки при спілкуванні з незнайомими людьми і не забувати про пильність та обережність. Також треба розуміти, що шахрайські схеми вимагання грошей стають дедалі все більш різноманітними та зухвалими. Розглянемо найпоширеніші з них:

– дзвінок, ніби то від імені посадових осіб Бахмутського ОДПГУ ДФС у Донецькій області;

– повідомлення (дзвінок або СМС) про несподівані виграші, надбавки до пенсії або соціальні виплати;

– дзвінок від імені працівника поліції з повідомленням, що хтось із близьких родичів потрапив у біду (ДТП, затриманий поліцією, скоїв напад і т.п.).

 Також це може бути:

– дзвінок начебто від працівників банку про технічний збій в програмі банку тощо, в результаті чого ви можете втратити усі свої заощадження, які знаходяться на рахунку. При цьому телефонний співрозмовник може запевняти вас, що проблему можна вирішити прямо зараз, але для цього від вас вимагається повідомити додаткову інформацію у вигляді ПІН-коду та номеру банківської картки.

Шановні громадяни! Якщо на ваш телефон надійшов подібний дзвінок, не повідомляйте персональні дані платіжної карти (PIN-код, термін дії карти, CVV2- або CVC2-код). Якщо дзвінок викликає сумнів, що ви чуєте голос родича, необхідно негайно зв’язатись з родичем. Зайдіть на офіційний сайт розпорядника розіграшу, зв’яжіться з організаторами, вимагайте копії документів, ознайомтеся з думками на форумах або в соцмережах.

Не вчиняйте запропонованих зловмисниками дій, а терміново повідомляйте підрозділи Національної поліції за номером «102».

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова