20квітня2024

Соляник

Учасники асоціації «Укрсіль» провели конференцію

26 травня відбулася конференція за головуванням в.о.директора ДП «Артемсіль» Вадима Фіоктістова при участі в.о. директора УКРНДІСІЛЬ Лариси Басевської, очільниці асоціації «Укрсіль» Марини Сапронової, а також представників ради асоціації, до яких належать директори рудників «Артемсолі» та інші спеціалісти відділів.

У порядок денний конференції було внесено три питання, серед яких – звіт керівника асоціації «Укрсіль» щодо господарської діяльності організації за 2019 рік і перший квартал поточного року; про визначення планів діяльності асоціації на друге півріччя 2020 року, на 2021 рік та різне.

Заслухавши інформацію очільниці «Укрсолі» Марини Сапронової, в.о.директора ДП «Артемсіль» Вадим Фіоктістов поставив декілька питань щодо конкретних планів, строків і результатів роботи асоціації, які мають сприяти підвищенню ефективності роботи підприємства. Він запропонував взяти до відома і доопрацювати подальший план дій і активізувати роботу у сфері маркетингу. Це вкрай важливо, бо на сьогодні ми зіткнулися з такою реальною загрозою, як агресивне входження на вітчизняний ринок іноземних виробників соляної продукції. Також Марину Сапронову запитали про комплектацію штату асоціації фаховими спеціалістами, що в нинішніх умовах кадрового дефіциту зробити вкрай важко.

В.о. директора УКРНДІСІЛЬ Лариса Басевська запропонувала асоціації «Укрсіль» сприяти участі фахівців інституту в наукових конференціях та інших науково-дослідних проектах. Адже жодна світова економіка не може бути успішною без взаємодії з наукою.

В свою чергу, директор асоціації «Укрсіль» пообіцяла врахувати усі пропозиції, продовжити лобіювати інтереси членів асоціації: ДП «Артемсіль» та УКРНДСІЛЬ на найвищому рівні – у профільному міністерстві, Верховній Раді України, судових органах та інших інстанціях.

Не обійшлося і без зауважень на адресу асоціації. Голова первинної проф­спілкової організації ДП «Артемсіль» Андрій Попов різко розкритикував її діяльність і навіть порушив питання подальшого фінансування її роботи. На всі питання голови ППО Марина Сапронова пообіцяла відповісти письмово.

Але на противагу цьому від начальника відділу МТЗ Вадима Тітенка прозвучала і інша думка щодо доцільності подальшої співпраці підприємства з асоціацією «Укрсіль». Він нагадав випадок, коли саме завдяки асоціації «Укрсіль» були виявлені недобросовісні партнери-клієнти підприємства. Користуючись нашою віддаленістю, в одній із областей України вони налагодили фасування нашої технічної солі в упаковку з торговим знаком ДП «Артемсіль» і безперешкодно реалізовували цей фальсифікат на ринку. Коли співробітники асоціації виявили цей факт, то у результаті спільних дій подальша шахрайська діяльність компаній була зупинена і договірні відносини з ними розірвано.

Конференція пройшла у публічному форматі. В її роботі могли прийняти участь усі бажаючі і висловити свою думку.

Олеся ГУБСЬКА.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова