28березня2024

Соляник

Навчання допомогли отримати нові навички

Минулого тижня на руднику №1,3 ДП «Артемсіль» пройшли навчання допоміжних гірничорятувальних команд. Як відомо, до складу команди рудника №1,3 під керуванням начальника ДГР Володимира Кравченка, входять робітники цієї виробничої одиниці «Артемсолі».

Навчання проводив командний склад 2-го воєнізованого гірничорятувального загону. На занятті визначили головні задачі та функції добровільних гірничорятувальних команд. Адже саме вони, у разі виникнення надзвичайної ситуації, першими починають рятівну операцію, ще до приїзду медиків або пожежників та інших професійних служб порятунку. Також була обговорена тема поведінки робітників при виникненні аварійної ситуації.

Окрім теоретичних знань, учасники навчання продемонстрували і вміння користуватися первинними засобами пожаротушіння і самоврятування, також вміння надавати першу медичну допомогу і транспортувати потерпілих при отриманні ними різних виробничих травм (переломи, кровотечі, враження електричним струмом).

На занятті були присутні заступник головного інженера підприємства В᾿ячеслав Літовченко, головний інженер рудника №1,3 Михайло Єфімович.

Навчання викликало інтерес у соляників, оскільки отримані знання можуть стати у нагоді не лише в умовах виробничої діяльності, а й у побуті.

Володимир НИЗИЄНКО,

менеджер відділу К та ЗГ.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова