20квітня2024

Соляник

На нараді обговорили шляхи захисту від COVID-19

У зв’язку зі значним погіршенням епідеміологічної ситуації в Соледарі, збільшенням випадків захворювання робітників ДП «Артемсіль» на вірусні інфекції, на підприємстві було видано наказ №381 від 5.10.2020 року, а 6 жовтня відбулася робоча нарада.

В ній взяли участь в.о. директора ДП «Артемсіль» Вадим Фіоктістов, перший заступник директора Сергій Кубар, заступник директора з охорони праці Надія Шапошнікова, заступник головного інженера Вячеслав Літовченко, голова ППО Андрій Попов, начальники відділів та служб управління, директори рудників і структурних підрозділів підприємства.

У ході обговорення ситуації перший заступник директора Сергій Кубар нагадав присутнім, що на підприємстві видано наказ «Про вжиття заходів щодо запобігання поширенню вірусних захворювань», з яким слід ознайомитися і чітко виконувати всі його пункти. В документі йдеться про те, що вже з 7 жовтня в ДП «Артемсіль» забороняється проведення масових зібрань, на яких присутність людей перевищує 10 осіб. Також треба мінімізувати або перевести на режим телефонних конференцій усі виробничі наради.

При видачі нарядів працівникам, які мають ознаки вірусного захворювання, рекомендується не приступати до роботи, а негайно звернутися за медичною допомогою до свого сімейного лікаря. Видачу нарядів, проведення інструктажів з питань охорони праці здійснювати по встановленій черзі, або на відкритому просторі.

Документи, необхідні для переведення працівників на інші робочі місця, збирати та передавати до відділу кадрів кур’єрами виробничих одиниць. Звести до мінімуму переміщення таких працівників у адміністративних будівлях.

Начальникам відділів та директорам рудників забезпечити виконання їхніми підлеглими своїх функцій та посадових обов’язків безпосередньо на робочих місцях. Спілкування з працівниками інших відділів здійснювати засобами телефонного зв’язку. Обмежити пересування працівників коридорами адміністративних будівель без крайньої потреби. Відрядження працівників у межах країни здійснювати лише у разі крайньої потреби.

Про працівників з ознаками вірусних захворювань надавати інформацію головній медичній сестрі Ользі Авдєєнко. На запит головної медичної сестри надавати інформацію щодо осіб, які захворіли на коронавірус та орієнтовний перелік співробітників підприємства, з якими вони контактували (у разі можливості, з зазначенням адрес та номерів телефонів).

Робітникам рекомендовано кожної години провітрювати приміщення не менше п’яти хвилин. У виробничих та службових приміщеннях треба забезпечити дотримання температурного режиму. Завідувачці господарським відділом Аліні Анісімовій забезпечити прибирання службових приміщень протягом робочого дня. Виконувати вологе прибирання з дезінфікуючим розчином підлог, дверей, ручок дверей, стін, телефонних апаратів згідно діючій інструкції по дезінфекції.

Начальнику відділу матеріально-технічного постачання Вадиму Тітенку забезпечити оперативне придбання мила, дезінфікуючих засобів та інших товарів. Забезпечити наявність у вбиральнях виробничих та структурних підрозділів мила для миття рук. Згідно з санітарними нормами робітникам слід дотримуватися питного режиму, користуватися індивідуальним посудом.

Сергій Кубар закликав робітників мати соціальну відповідальність і, у разі виявлення симптомів вірусного захворювання, не наражати себе і своє оточення на небезпеку, а негайно звернутися по медичну допомогу в лікарню. Адже в Соледарі і на підприємстві вже є, на жаль, випадки, коли люди своєчасно не звернулися по медичну допомогу і це призвело до трагічних наслідків. Він також зазначив, що, враховуючи складну епідеміологічну ситуацію, на підприємстві до 31 жовтня 2020 року призупиняється проходження робітниками медичних оглядів.

Голова ППО Андрій Попов порушив питання проведення інвентаризації, яка зараз триває на підприємстві, і у якій задіяна чимала кількість спеціалістів. Представники адміністрації пообіцяли проаналізувати ситуацію, і, якщо дійсно виявиться небезпека через участь багатьох людей в процесі інвентаризації, то терміни її проведення будуть продовжені.

Обговоривши всі важливі питання стосовно забезпечення безпеки людей на виробничих одиницях, в.о. директора ДП «Артемсіль» Вадим Фіоктістов закликав усіх учасників наради ретельно аналізувати епідеміологічну ситуацію і чітко виконувати профілактичні заходи. При цьому не піддаватися паніці, бо саме вона нерідко призводить до невірних рішень. Він зазначив, що до трудових колективів треба доводити правдиву інформацію, але не переходити ту грань, яка межує між здоровим глуздом і доведенням людей до шокового стану та психозу. Виконавши всі запобіжні міри щодо захисту своїх робітників, підприємство повинно продовжувати роботу з видобутку і реалізації продукції.

P.S. А вже цього понеділка, вранці 12 жовтня, персонал управління потрапляв на свої робочі місця за новими правилами. Усі співробітники без винятку проходили температурний скринінг біля стійки ресепшену у охоронців адміністративної будівлі.

До речі, в перший день перевірки у жодного робітника не було виявлено підвищення температури. У разі ж виявлення людини з підвищеною температурою, охоронці повинні були б негайно викликали медичну сестру та керівника відділу. Далі температуру переміряли б ще раз іншим прибором, і якщо результат був би незмінним, хворому рекомендували б звернутися за медичною допомогою до лікаря.

Сподіваємось, усі робітники ДП «Артемсіль» розуміють складність нинішньої ситуації, і, не піддаючись паніці, почнуть більш відповідально ставитися до свого здоров’я.

Відділ комунікацій.

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова