20квітня2024

Соляник

Робітники «Артемсолі» ознайомилися з наказом

Виконуючи наказ МОЗ України від 1 листопада 2021 року №2393, і приймаючи до уваги обов’язок роботодавця відповідно до вимог нормативних актів відсторонювати від роботи працівників, які відмовляються або ухиляються від обов’язкового щеплення, в ДП «Артемсіль» було видано наказ по підприємству.

Наказ набирає чинності 9 грудня 2021 року. До 22 листопада 2021 року кожен робітник підприємства повинен ознайомитися з наказом під підпис і отримати повідомлення.

У повідомленні зазначається, що всі працівники підприємства повинні до 8 грудня надати документ, який підтверджуватиме наявність у них профілактичного щеплення проти COVID-19. До таких документів належить:

– документ, який підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, включеної ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях (з подальшим наданням міжнародного, внутрішнього сертифікату, або іноземного сертифікату);

– міжнародний, внутрішній сертифікат, або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовтий сертифікат) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелений сертифікат), які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, сертифікат про одужання;

– негативний результат тестування на COVID-19, яке проведено не більш, як за 72 години до початку робочої зміни 9 грудня 2021 року (з наданням результату, виданого закладом охорони здоров’я);

– медичний висновок за формою, затвердженою МОЗ України №028-1/0 про наявність протипоказань до вакцинації проти COVID-19, видану закладом охорони здоров’я.

У разі ненадання до 9 грудня 2021 року одного із зазначених вище документів, адміністрація буде змушена відсторонити працівника від роботи без збереження заробітної плати на підставі ст.46 КЗпП та статті 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» до усунення причин, що зумовили відсторонення.

Період відсторонення від роботи без збереження заробітної плати не увійде до страхового стажу для призначення пенсії та оплати тимчасової непрацездатності, адже за цей період роботодавець не сплачуватиме за робітника страховий внесок. Період відсторонення без збереження зарплати не увійде до стажу, що дає право на щорічну відпустку (стаття 9 Закону України «Про відпустки»). 

Відділ комунікацій.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова