19квітня2024

Соляник

Наші «зірочки» підкорили Прагу

З ціллю залучення дітей та молоді до музики, виявлення найбільш талановитих та яскравих виконавців, дбайливого ставлення до національних традицій, створення додаткових умов для розвитку творчості, щороку в Чехії проводиться багатожанровий Міжнародний фестиваль-конкурс «Сузір’я – GOLD  EUROPE».

 

Цього року він проходив з 3 по 11 листопада у Празі. До складу журі було запрошено народних та заслужених артистів, майстрів музичного мистецтва та хореографії. Разом з представниками різних країн світу участь у конкурсі взяли й наші обдаровані діти-земляки, які з успіхом займаються у ПСМНЗ «Музична школа м. Соледар». Багато хто з них має батьків, які працюють на підприємстві «Артемсіль». Саме вони фінансово підтримали своїх дітей. А крім батьківської допомоги, фінансову поміч учасникам поїздки надало керівництво Соледарської об’єднаної громади на чолі з Олександром Степаненком.

Для юних музикантів конкурс став черговим успішним етапом в розвитку їх творчої кар’єри і, сподіваємося, початком їх великого майбутнього. Отже на конкурсі «Сузір’я – GOLD  EUROPE» деякі з наших юних музикантів отримали нагороди.

Лауреатом I ступеню став  Давид Гангалов – учень 2 класу блокфлейти (викладач Алім Нагорський, концертмейстер Олеся Толстокорова). Лауреатом I ступеню також став Назар  Ністратов – учень 3 класу труби (викладач Алім Нагорський, концертмейстер Олеся Толстокорова). Лауреатом II ступеню стала Олександра Драгниш, учениця 6 класу сольного співу (викладач Юлія Яблочкіна). Лауреатом I ступеню в естрадному співі стала Дарина Данилова – колишня вихованка музичної школи м. Соледар.

Спогади про конкурс, хвилювання перед виступами, а також чарівна країна Чехія з її казковою архітектурою та природою назавжди залишаться у пам’яті дітлахів-музикантів. Тож нехай цей успіх стане для них черговою сходинкою в досягненні нових музичних висот! 

Адміністрація ПСМНЗ

 «Музична школа м. Соледар».

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова