16квітня2024

Соляник

Свято, яке відгукнулося радістю у серці кожного

Минулої суботи в Соледарі масово і яскраво відзначили найулюб­леніше свято усіх соляників і жителів нашої територіальної громади - День шахтаря.

 

Заздалегідь програму дійства можна було дізнатися з афіш, розвішених у різних багатолюдних місцях. Парк та територію біля будівлі управління прикрасили банери із зображенням найкращих працівників ДП «Артемсіль», ветеранів соляного виробництва, видатних спортсменів і фотографіями визначних подій у житті нашого підприємства.

Традиційно свято розпочалося розважальною програмою для дітей. Об 11 годині у міському парку для них було проведено майстер-класи, цікаву квест-гру «Загублений скарб», різні конкурси, командні ігри, дитяче караоке та інше. Переможців нагородили призами. Під час проведення заходу малюків розважали казкові герої, на сцені для них співали та танцювали дитячі творчі колективи Соледарських закладів культури.

В цей день напроти літньої естради було встановлено оригінальну фотозону – арку з квітами, а на самому полі стадіону – різноманітні конструкції, в тому числі у вигляді продукції ДП «Артемсіль». Біля них фотографувалися люди, іноді навіть були й черги з охочих. Крім того, по парку курсував автомобіль у вигляді потяга, працювали атракціони: батути, гірки. За бажанням можна було зробити оригінальний розпис за допомогою аквагриму.

 Особливу атмосферу створювали синьо-білі повітряні кульки та прапорці з символікою «Артемсолі», які хлопці та дівчата з числа соляників безкош­товно роздавали усім бажаючим. В цей день у парку та на стадіоні велася жвава торгівля, і люди могли смачно поїсти та випити охолоджувальні напої. А вже увечері, коли потроху стала спадати серпнева спека, на головній сцені стадіону відбулося урочисте нагородження передовиків виробництва.

З привітанням до соляників звернувся виконуючий обов’язки директора ДП «Артемсіль» Вадим Меткий, який зазначив, що сьогодні країна відзначає День незалежності і День шахтаря. Від себе особисто та від усієї адміністрації він адресував щирі слова подяки усім, хто присвятив своє життя цій нелегкій справі. Отже завдяки людям та цілим династіям, працює і розвивається наше підприємство, зростають обсяги виробництва, запроваджуються сучасні технології, з’являються нові види продукції, затребуваної у всіх сферах виробництва як у нашій країні, так і за її межами. Це є великим внеском у розвиток економіки нашої незалежної держави. І по завершенню побажав соляникам міцного здоров’я, сімейного благополуччя, миру та подальших успіхів у праці.

До робітників підприємства та гос­тей міста звернувся голова первинної профспілкової організації ДП «Артемсіль» Андрій Попов. Він привітав усіх з Днем шахтаря та побажав соляникам відмінного настрою та веселого свята. Зі сцени була озвучена телеграма від міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої та вітання від голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка. В своїх зверненнях вони підкреслили важливість діяльності нашого підприємства для зміцнення економіки країни і поздоровили колектив ДП «Артемсіль» з професійним святом.

З нагоди Дня шахтаря керівник Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню Олександр Борщевський нагородив колектив ДП «Артемсіль» грамотою за активну благодійну допомогу та сприяння роботі СЦКК, докладені зусилля щодо відновлення миру й стабільності на території Донецької та Луганської областей.

Урочистості відвідали й такі почесні гості як секретар Бахмутської міської ради Світлана Кіщенко, секретар Соледарської міської ради об’єднаної територіальної громади Світлана Редченко, голова районної Бахмутської ради Євген Пластун та інші. У своїх вітальних промовах вони подякували гірникам підприємства за сумлінну щоденну працю та нагородили передовиків виробництва почесними грамотами та подяками. Усього відзнаки отримали 94 соляників.

Рішенням Соледарської міської ради, звання почесного громадянина Соледарської міської об’єднаної територіальної громади з врученням нагрудного знака було присвоєно академіку Академії економічних наук України Валерію Ковальову. У своїх наукових роботах саме він довів, що соляники не лише працівники харчової промисловості, а, перш за все, гірники. Цього разу, коли кожного робітника запрошували пройти на сцену для нагородження, паралельно на великому екрані демонструвалося відео цієї людини на її робочому місці. Така творча знахідка стала справжньою прикрасою заходу і дуже його урізноманітнила.

На честь Дня шахтаря своє мистецтво глядачам подарували талановиті творчі колективи та окремі виконавці Бахмута і Соледара. Солодкими подарунками на святі нагородили призерів конкурсу інсталяцій «Інший погляд на звичайну сіль». Ними стали: Аліна Сімчук, Оксана Конопля та колектив адміністративно-побутової будівлі рудника №8 (перше місце); представниця рудника №8 Ольга Козаченко (друге місце) та співробітниці спорткомплексу Світлана Єгорова і Вікторія Кожушко (друге місце); бухгалтер-ревізор відділу економічної безпеки Наталя Котова (третє місце). Приз глядацьких симпатій вручили 8-річній Ксенії Шараєвській та 6-річному Артему Картамишеву. Яскраві костюми, вдалі виступи, посмішки, привітання, подарунки – усім цим запам’яталася урочиста частина свята, наприкінці якої продемонстрували іміджевий відеоролик про наше підприємство і на сцені запустили фонтани з вогняних іскор.

І звичайно, самою очікуваною частиною програми стали виступи зірок української естради – рок-групи «Друга ріка» та популярної співачки Насті Каменських. Що стосується фронтмена групи Валерія Харчишина та його музикантів, можна з упевненістю сказати, що вони подарували глядачам якісний живий звук і свою позитивну енергетику. Фани залюбки підспівували їм, повторюючи слова відомих хітів. Сподобався глядачам і концерт хедлайнера свята співачки Насті Каменських. Незрівняна красуня і її гарячі дівчата-танцюристки зі сцени буквально запалювали стадіон.

На цей час у парку вже зібралася велика купа народу. На думку багатьох людей, такої кількості глядачів на Дні шахтаря не було вже декілька років. До речі, цьогоріч окрім соляників та соледарців тут була безліч гостей з інших міст. Уявити таку чисельність відвідувачів стало можливим лише завдяки відео, відзнятого з квадракоптера, який кружляв над Соледаром впродовж усього свята.

А кульмінацією Дня шахтаря став святковий салют. Нагадаємо, що, починаючи з 2014 року, головне свято гірників проходило без будь-яких піротехнічних ефектів. Люди з розумінням ставилися до таких вимушених мір, незважаючи на те, що відсутність феєрверку, як яскравого останнього акорду, значно зменшувала урочистість цього масштабного заходу. І ось нарешті, довгоочікуваний феєрверк все ж таки відбувся!

Для мешканців нашої територіальної громади, робітників підприємства та їх сімей це стало певним символом повернення до мирного життя та єдності з усією нашою країною, яка 24 серпня святкувала свій день народження. Такого тривалого яскравого салюту в Соледарі ще ніколи не було. Коли нічне небо засяяло різнобарвними вогнями, цікаво було спостерігати за дітьми, для яких у їх маленькому житті це було вперше.

Свято закінчилося, залишивши по собі дуже приємні спогади. З цією думкою згодна більшість опитаних людей, які висловили слова подяки організаторам, а саме, керівниц­тву підприємства на чолі з виконуючим обовязки директора Вадимом Метким, заступнику директора ДП «Артемсіль» Вадиму Зеленому, голові ППО Андрію Попову та профспілковій організації, співробітникам спорткомплексу, робітникам торговельного центру «Україна», відділу організації праці та заробітної плати, відділу інформаційного забезпечення, відділу економічної безпеки, відділу комунікацій та зв’язків з громадсь­кістю та багатьом іншим соляникам, які вклали частку своєї душі в підготовку свята.

Олеся ГУБСЬКА.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова