28березня2024

Соляник

Професійне свято розвідників надр

Як завжди, у першу неділю другого весняного місяця геологи України приймали вітання зі своїм професійним святом. Цьогоріч воно припало на 4 квітня.

З нагоди цього святкового дня адміністрація та первинна профспілкова організація ДП «Артемсіль» від душі вітали всіх співробітників геолого-маркшейдерського відділу підприємства на чолі з досвідченим головним геологом Вікторією Скрипник та головним маркшейдером Юрієм Бутко.

Спеціалісти відділу роблять свій вагомий внесок у злагоджений виробничий процес. Саме геологи та маркшейдери дають вірні розрахунки щодо ведення безпечного солевидобутку. Успішній професійній діяльності розвідників надр сприяють їхні відмінні професійні якості. Такі, як відповідальність, грамотність, глибокі знання та тісна взаємодія.

У нинішній ювілейний рік, коли ДП «Артемсіль» святкує своє 140-річчя, доречно буде пригадати величезні заслуги геологів 19 сторіччя, які передбачили і підтвердили шляхом геологічних розрахунків та пошуків наявність найбагатших запасів кам’яної солі в Бахмутській котловині.

Їхні імена відомі широкому загалу. Це видатні вчені-геологи: А.П.Карпинський та В.Г.Єрофеєв, гірничий інженер Є.П.Ковалевський, геологи: Н.Д.Борисяк, А.В.Гуров, Ле-Пле та інші.  Їхні знання, досвід, творчий запал та енергія  поклали початок геологічним пошукам в нашій місцевості та організації шахтного видобутку кам’яної солі.

Геологи, які сьогодні працюють в «Артемсолі», гідно продовжують справу, започатковану талановитими попередниками. В наші дні вони забезпечують раціональну, науково обґрунтовану розробку Артемівського родовища кам’яної солі, яке є одним з найбільших у світі.

Шановні геологи та маркшейдери! Приміть сердечні вітання та найкращі побажання з нагоди вашого професійного свята! Міцного здоров’я вам, натхнення та успіхів, а також плідної праці і всіх земних благ! 

Вікторія ЛУЦЕНКО,

керівник  ДП «Артемсіль»

Андрій ПОПОВ,

голова первинної профспілкової організації  ДП «Артемсіль».

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова