19квітня2024

Соляник

У січні відвантажували сіль «Карпатнафтахіму»

З початку 2020 року, після тривалих канікул, першим серед виробничих одиниць ДП «Артемсіль» розпочав свою роботу рудник №4.

Як розповів нам директор рудника Андрій Волошин, головним чином це було пов’язане з потребою відвантаження солі молотої без пакування для вітчизняного підприємства – ТОВ «Карпатнафтохім» (місто Калуш), яке протягом багатьох років є нашим постійним бізнес-партнером.

Крім солі навалом, у цей період рудник постачав відомій українській торговельній мережі «АТБ»  сіль оптично сортовану вищого ґатунку (на фото №1). Також в цей час була відправлена партія солі, розфасованої у пластикові баночки, споживачам країн Балтії. У січні спостерігався попит і на соляні брикети. Згідно споживчому попиту, декілька відправлених з рудника вагонів були збірними – тобто складалися з декількох видів продукції різних виробничих одиниць ДП «Артемсіль».

Як відомо, в системі ДП «Артемсіль» рудник №4 є потужним виробником солі без пакування. Тому саме взимку, коли така сіль вкрай потрібна дорожнім та житлово-комунальним господарствам, колектив розраховував на реалізацію найбільших обсягів цієї продукції. Але аномально тепла та безсніжна зима, на жаль, поховала цю надію.

Крім виробничої діяльності на руднику постійно проводяться роботи щодо підтримання та приведення у безпечний стан гірничих виробок та модернізації обладнання. Так, на дільниці гірничих робіт частково відремонтовано бункер завантаження на 500 тонн солі. З метою забезпечення безпечності соляної продукції, на поверхневому комплексі (по мірі надходження необхідних матеріалів) ведуться роботи по заміні металевих частин солеспусків та конвеєрів на частини з нержавіючої сталі. Завершити ці роботи – вимога впровадженої на підприємстві декілька років тому міжнародної системи безпеки харчових продуктів ХАССП.

Сьогодні на руднику ремонтуються виробничі приміщення і споруди. Силами робітників РБУ продовжуються роботи по ремонту споруди надшахтної будівлі (на фото №3). Капітально ремонтуються стіни та підлога приміщення брикетного цеху.

Зараз керівництво рудника разом з інженерно-технічними робітниками проводять аналіз та розробляють план робіт, які необхідно буде виконати у разі планової зупинки рудника на ремонтні роботи у лютому.

Олеся ГУБСЬКА.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова