26квітня2024

Соляник

На рудниках готуються до роботи взимку

Поступово, але дуже впевнено осінь входить у свої права. І соляникам залишається не так багато часу для того, щоб підготувати виробничі одиниці ДП  «Артемсіль» до роботи в період опадів та морозів.

Підготовка до зими включає в себе виконання великого обсягу важливих заходів, які треба завершити ще до початку холодів. Заходами передбачено виконання робіт для забезпечення технологічних процесів видобутку, переробки і навантаження солі в осінньо-зимовий період, забезпечення температурного режиму на робочих місцях при дотриманні економії енергоресурсів. Більшість з них вже майже завершено, а деякі потребують прискорення. Так, станом на 1 вересня роботи з ремонту котлів на всіх рудниках виконано на 63%. Наполовину здійснено й роботи по ремонту калориферних установок.

Підходить до свого завершення ремонт електричних мереж (96%). Із чотирьох тепловозів, що потребують ремонту, два вже у робочому стані. Більше ніж на 50% відремонтовано залізничних колій. Завершується очищення водовідвідних канав. Майже на 80% оновлено теплових і водопровідних мереж. Розпочалася заміна м’якої покрівлі (24%) та шиферу (44%) виробничих будівель та споруд.

На рудниках виконується скління вікон та ремонт дверей і воріт. До роботи взимку готують снігоприбиральну техніку (67%). На 30% підготовлено до зими резервне паливне господарство. Розпочинаються промивання й випробування теплових мереж (14%).

На сьогодні підготовці до роботи в зимовий період в ДП «Артемсіль» приділяється особлива увага. Виконання робіт знаходиться під контролем постійно діючої комісії під головуванням в.о. головного інженера Ігоря Савчука. Адже від проведення якісної та своєчасної підготовки до зими залежить подальша робота всього підприємства в період погіршення погодних умов.

В наступних випусках газети ми будемо продовжувати висвітлювати тему підготовки виробничих одиниць до зими.

Олеся ГУБСЬКА.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова