19квітня2024

Соляник

Першочергове завдання – технічне переоснащення

Напередодні нового року ми зустрілися з головним  інженером ДП  «Артемсіль» Русланом КОТЕНКОМ і дізналися, які роботи з технічного переоснащення рудників було виконано в цьому році і що планується у майбутньому.

З його слів, минулий рік, хоча і був для нас занадто складним, водночас приніс і позитивні результати.  У 2020 році технічним службам підприємства вдалося запровадити багато нововведень, які в подальшому допоможуть економити ресурси, заощаджувати кошти, піднімати рівень безпеки і значно покращувати якість продукції.

Так, на рудниках №4 і №7 зараз встановлено вузли обліку споживання газу за новими проєктами. Це дозволить здійснювати розрахунки за спожитий газ за фактичним обсягом, а не за потужністю обладнання.

На руднику №1,3 провели модернізацію котельні, де встановили два сучасних котли з високим рівнем тепло­віддачі і коефіцієнтом корисної дії. Зараз тут тривають пуско-налагоджувальні роботи і готується дозвільна документація.

На руднику №8 ведуться роботи щодо реконструкції надшахтної будівлі у блоці з калориферною. Після проведення цих робіт  буде забезпечена можливість подачі у ствол підігрітого повітря, що дозволить виконати вимоги правил безпеки. Триває капремонт коп­рової споруди скіпо-клітьового стволу рудника №4. Вже є проєктна документація на виконання у наступному році капітального ремонту надшахтної будівлі стволу рудника №4 у блоці з калориферною. Зараз завершуються роботи щодо кондиціювання повітря дільниці з розфасування і затарювання солі рудника №7. Виконано антикорозійний захист металоконструкції копра скіпового стволу рудника №7. Укладено договір на капремонт скіпо-клітьового стволу рудника №1,3.

У цьому році вдалося провести модернізацію комбайна 4ПП-2 на руднику №4 з залученням спеціалістів підрядної організації. Щодо тепловозного господарства, на сьогодні виконується капремонт тепловозу ТГМ-4 і двох тепловозів ТГМ-2 на рудниках № №1,3, 4, 7. Монтуються залізничні ваги на руднику №4. До речі, фундамент під цей об’єкт споруджено силами робітників РБУ.

Щодо пріоритетного завдання на наступний рік, то ним стане закупівля та встановлення нових ліній з виробництва фасованої солі. Адже в наступному році упаковка, що виробляється розфасувально-пакувальними автоматами АП8-Б, вже не буде відповідати сучасним стандартам і вимогам за точністю дозування.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова