26квітня2024

Соляник

Новини виробничого життя рудників

Про те, чим сьогодні живуть виробничі одиниці ДП «Артемсіль»: які технічні питання вирішують, що планують на майбутнє, нам розповів головний інженер підприємства  Р.Л.КОТЕНКО.

За його інформацією, зараз усі рудники працюють у хорошому робочому ритмі, видобуваючи та відвантажуючи сіль нашим споживачам. Вже зараз відомо, що соляники перевиконали планові завдання лютого по випуску соляної продукції, навіть, коли місяць ще не добіг кінця.

Водночас з цим на виробництві проходять заплановані ремонти. Так, на руднику №1,3 тривають ремонтно-відновлювальні роботи копрової споруди скипо-клітьового стволу з залученням підрядної організації. У ході ремонту виконується часткова заміна окремих металоконструкцій, що дозволить продовжити термін експлуатації.

На завершальній стадії капітальний ремонт двох тепловозів ТГК-2 з рудника №7 і рудника №4, і тепловозу ТГМ-4 з рудника №1,3. На сьогодні оголошено торги на закупівлю послуг по капітальному ремонту прохідницько-очисного комбайну Урал-10 (рудник №1,3). В подальшому цей відремонтований шахтний комбайн передадуть руднику №4. І там він замінить гірничу виїмкову машину Урал-20, яка, як відомо, більш енергозатратна в експлуатації.

У цьому році технічними службами підприємства заплановано провести капітальний ремонт вентилятора ВОКД-2,4, розташованого на руднику №7. Для виконання цих робіт вже готується тендерна документація. Також готується тендерна документація на проведення торгів щодо закупівлі парашутних і підвісних устроїв, які у 2020-2021 роках відпрацювали (або незабаром відпрацюють) свій граничний строк експлуатації.

Вже у 2021 році відділом головного механіка «Артемсолі» проведена робота і одержані дозволи на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. Оприлюднено торги на закупівлю послуг по проведенню технічних оглядів та експертних обстежень гірничошахтного устаткування, вантажопідіймальних кранів, підйомників, ліфтів, посудин, що працюють під тиском, у зв’язку з відпрацюванням встановленого граничного строку  експлуатації.

Зараз готується тендерна документація на проведення торгів і закупівлю нового фасувального обладнання (виробничих ліній), яке відповідатиме сучасним вимогам щодо точності дозування продукції в упаковці.

Олеся ГУБСЬКА.

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова