28березня2024

Соляник

Під час зупинки проводяться ремонтні роботи

З настанням періоду так званого міжсезоння і зменшенням попиту на деякі види соляної продукції, а також через необхідність виконання капітальних робіт з оновлення споруд та обладнання було вирішено на місяць призупинити роботу рудника №8.

Зі слів головного інженера Андрія КОЖУШКА, не гаючи часу, з початку березня на виробничій одиниці почалися ремонтні роботи. Так, на дільниці з розфасування і затарювання солі виконано переобладнання автоматів під виробництво поліетиленового пакета солі вагою 750 грамів.

На дільниці гірничих робіт рудника проведено ремонт прохідницького комбайну 4ПП-2М з модернізацією вузлів. До речі, після отримання запасних частин на цю техніку від завода-виробника, шахтарі власними силами виконали процес збірки. Також відремонтовано прохідницько-­очисний комбайн «Урал-10А» та самохідний вагон 5ВС-15. Зараз на гірничій дільниці завершується оформлення покрівлі прохідницьким комбайном з подальшим перегоном комбайна на транспортну розсічну. Виконується прохідка і оформлення сполучних виробок між верхніми розсічними.

На дільниці з помелу, переробки та навантаження солі  у пункті навантаження солі навалом проходить ремонт конвеєру КПС-650 з заміною ланцюга. На цій дільниці ремонтуються роторні дробарки СМД-75 та валковий верстат ВМС-2А.

Ремонті роботи тривають без залучення підрядних організацій власними силами та за допомогою робітників ремонтно-будівельного управління, які ремонтують будівлі і споруди. Наприклад, зараз виконується ремонт підлоги приміщення жіночої лазні з подальшою укладкою лінолеуму (фото праворуч).

Після зимового періоду бригада путійців відновлює під’їзні залізничні шляхи (фото ліворуч). Проходить заміна дерев’яних шпал та скріплень, регулювання рейкових колій №14, №16. Робиться підсипка щебеневого баласту та  вивізка забрудненого баласту на підходах до залізничних вагів. Регулюються стикові зазори на залізничних вагах з заміною скріплень на коліях №2, №3.

Механічний цех поверхневого комплексу проводить щоденний огляд та ремонт опалювальних, водопровідних та каналізаційних мереж рудника та мереж субабонентів. Адже в опалювальний сезон рудник постачає тепло не лише на свої виробничі об’єкти, а й в житлові будинки селища Парасковіївки.

На сьогодні тут тривають ремонти, які неможливо було провести під час роботи підприємства. Планується, що на початку квітня виробнича діяльність рудника №8 з випуску продукції буде відновлена.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова