25квітня2024

Соляник

Ремонтні роботи на руднику №1,3

Згідно наказу по підприємству під час чергової зупинки рудника №1,3, тут інтенсивно проводяться ремонтні роботи на всіх дільницях. Про те, що саме зараз оновлюється, редакції розповів керівник цієї виробничої одиниці ДП «Артемсіль» Дмитро Скрипник.

Так, на ДГР виконано ремонт живильника КТ-10 з ремонтуванням кривошипно-шатунного механізму і футеровкою бокових стінок. На конвеєрі 1Л-100к проводиться заміна 200 метрів стрічки. Також на цій дільниці здійснюється ремонт автомобільного транспорту: машини УКР (л) для перевезення людей і МАЗ-500. На сьогодні в шахті облаштовується заїзд до кліті в рудничний двір скипо-клітьового стовбуру №3. 

Великий обсяг ремонтних робіт в підземній частині рудника пов’язаний з облаштуванням електричних мереж і електрообладнанням. Зараз тут проводиться монтаж другого вводу на ДРП-3 від ЦПП ухилої частини. Виконується монтаж  кабельної лінії 6 Кв від ДРП-2 до трансформаторних підстанцій №№11, 22, 26. Демонтуються комірки РВД-6 від ДРП-1 біля камери № 43. Проходить транспортування і монтаж комірок РВД-6 на ДРП-3.

Триває ревізія з’єднувальних та кінцевих муфт кабельних ліній 6Кв; обтяжка шинних, болтових з’єднань на комірках КРУРН-6 ЦПП, РВД-6, ЦПП ухилої частини, ДРП-2, ДРП-3.

До речі, виконання усієї цієї роботи на ДГР рудника стало можливим лише за умов повної зупинки його виробничої  діяльності.

Службою головного механіка проводиться ревізія шарнірів причіпного пристрою скіпів (лівого та правого), заміна болтів кріплення напрямних кареток; заміна ущільнювачів дозатора заміна гальмівного пристрою дозатора, завантажувального пристрою. Також проходить заміна дерев’яних провідників та хомутів у скіповому відділені скіпо-клітьового стовбуру №3.

На виконання вимог щодо управління якістю та безпекою харчових продуктів за принципами системи ХАССР, на дільниці з затарювання солі проводиться футеровка внутрішньої частини бункерів-накопичувачів листами з нержавіючої сталі на лініях затарювання  №№1, 2, 3 та лінії МКР-1.

Також ремонтуються приймальні бункери та солеспуски вагових дозаторів «Норма-СЛ» третьої та другої ліній, проходить заміна кріплення вагових дозаторів з метою зменшення вібрації, замінюються металеві листи елементів підлоги на головних конвеєрах В-5 – (1, 2, 3 лінії затарювання).

Виконується ремонт електричних навантажувачів DOOSAN та В30s-5, а саме ревізія приводів ведучих колес з демонтажем мотор-редукторів та частковою заміною дисків зчеплення в приводних редукторах, проводиться чищення колекторів на роторах електродвигунів приводу та масляних насосів гідравлічної системи, замінюються контактні клеми у блоках керування.

Виконання ремонтних робіт дозволить руднику в подальшому працювати безаварійно, стабільно та з більшою ефективністю.

Олеся ГУБСЬКА.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова