20квітня2024

Соляник

Минуло шість місяців року. Підбиваємо підсумки

За підсумками перших шести місяців 2021 року ДП «Артемсіль» видобуло 782 тисячі тонн солі, що на 5 % більше планових показників. З початку року держпідприємство отримало 11,9 млн. грн. чистого прибутку, що на 31,4 млн. грн. перевищує аналогічний показник минулого року.

«Збільшення виробничих та фінансових показників – це успіх усього колективу та ознака виходу підприємства з кризи минулих років. У наших планах – продовжити роботу щодо підвищення ефективності виробництва, модернізації та оновлення обладнання підприємства, підвищення рентабельності та зростання соціального захисту працівників», – зазначила керівник ДП «Артемсіль» Вікторія Луценко.

Так, за перше півріччя підприємство переробило та відвантажило споживачам 782 тисячі тонн солі, що майже на 70 % перевищує аналогічний показник 2020 року. Що стосується асортименту продукції, то багатьох її видів вироблено більше ніж торік.

За 6 місяців 2021 року на експорт було відвантажено 291 тисяча тонн солі, що складає 37 % – від загального обсягу реалізованої продукції. Істотно зріс експорт європейським споживачам. Збільшилися обсяги поставок в Угорщину, Польщу, Румунію, Словаччину. Також на 34 % більше, ніж за аналогічний період 2020 року, відвантажено солі на внутрішній ринок.

Завдяки збільшенню обсягів виробництва та реа­лізації солі, скороченню витрат ДП «Артемсіль» в першому півріччі вдалося отримати 11,9 млн. грн. чистого прибутку. До речі, в минулому році за цей період підприємство мало 19,4 млн. грн. збитку.

Важливо, що за підсумками перших 6 місяців 2021 року держпідприємство повністю виконало свої зобов’язання перед державою, перерахувавши до бюджетів різних рівнів 245 млн. грн. податків і зборів, що на 12 млн. грн. перевищує аналогічний показник минулого року.

Крім того, в 2021 році ДП «Артемсіль» розпочало новий вид діяльності – відкрило екскурсійний маршрут «Таємниці підземного соляного світу». Найближчим часом на підприємстві планується відкриття вже другого туристичного об’єкту.

Збільшення виробництва та реалізації солі, зростання фінансово-економічних показників, інвестиції в оновлення обладнання, відкриття нових об’єктів є частиною комплексу заходів по «оздоровленню» підприємства, що був прийнятий наприкінці 2020 року керівником ДП «Артемсіль» Вікторією Луценко і вже показав свою результативність.

Відділ комунікацій.

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова