19квітня2024

Соляник

Соляники готуються до роботи взимку

Ще в квітні цього року по підприємству було видано наказ про підготовку ДП «Артемсіль» до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

Головною метою підготовки до зими є забезпечення стійкої роботи рудників у період погіршення погодних умов, утримання температурного режиму на робочих місцях при раціональному використанні енергетичних ресурсів.

В серпні підготовчий процес увійшов у свою активну фазу. До роботи взимку готують приміщення, споруди та техніку. Колективи всіх виробничих одиниць та структурних підрозділів підприємства виконують чималий обсяг робіт, спрямованих на забезпечення видобутку, переробки та відвантаження продукції споживачам.

На сьогодні підготовка до осінньо-зимового періоду є одним з пріоритетних завдань, хід яких контролює постійно діюча комісія у складі спеціалістів підприємства на чолі з головним інженером ДП «Артемсіль» Русланом Котенком.

Два рази на місяць до комісії надходять звіти від усіх виробничих одиниць підприємства та структурних підрозділів. Це дає можливість проаналізувати хід проведення заходів, вчасно виявити слабкі місця, і, якщо треба, пришвидшити темпи виконання робіт.

Згідно останнього звіту, станом на 2 серпня на рудниках проходить ремонт калориферних установок. В цілому ці роботи виконано на 70 %, а по рудникам №№1,3 та 8 – у повному обсязі.

Також на підприємстві відремонтовано 87 % електричних мереж: по рудниках № 1,3 – на 90 % і № 8 – на 75 %, по руднику № 4 – на 70 %, по руднику № 7 – на 80 %. На 60 % виконано ремонт тепловозів (за планом – 3 одиниці техніки). При цьому рудник №1,3 з цім завданням впорався на 100 %.

Із запланованих до ремонту 1840 метрів залізничних колій, роботи виконано на 75 %. На 83 % виконано очищення водозливних канав. При цьому на рудниках №№ 4 та 7 ці роботи повністю завершили. Із запланованих до заміни 797 метрів теплових мереж всього по підприємству відремонтовано 422 метри (53 %). Із 795 метрів водопровідних мереж, оновлено 585 метрів, що складає 74 %.

До початку осінньо-зимового періоду буде відремонтовано 7 515  квадратних метрів м’якої покрівлі і 655 квадратних метрів шиферної покрівлі виробничих обєктів. На сьогодні у відсотковому еквіваленті ці роботи виконано на 36 % і, відповідно, на 9%. Що стосується скління вікон, то на руднику №7 та в ДАТЦ ці роботи вже завершено, а іншим виробничим одиницям ще доведеться їх провести. На 50 % відремонтовано дверей та воріт.

Згодом почнеться випробування теплових мереж. Почнуть готувати до зими і паливне господарство. А сьогодні майже на 70 % виконано виготовлення інструментів для ліквідації снігових заметів. На 78 % підготовлено снігоприбиральну техніку. При цьому рудники №№ 1,3 та 8 вже стовідсотково впоралися з цим завданням.

Серпень ще потішить нас своїм теплом та сонячним промінням, але до настання холодів залишається не так вже багато часу. Тому підготовка до зими йде повним ходом, і до початку жовтня акти комісійної перевірки будуть надані в службу організації перевезень.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова