26квітня2024

Соляник

За 9 місяців видобули солі більше, ніж за весь 2020 рік

ДП «Артемсіль» продовжує нарощувати обсяги виробництва соляної продукції.

Так, за підсумком роботи 9 місяців року рудниками підприємства видобуто і реалізовано споживачам 1,268 мільйо­на тонн солі, що на 491,5 тисячі тонн більше ніж за аналогічний період 2020 року.

З січня по вересень зросли обсяги виробництва солі, яка відвантажується без пакування (насипом). Цього виду продукції було випущено 979,6 тисячі тонн, або 77,3% від загального обсягу видобутку. У порівнянні з минулим роком збільшився випуск солі, затареної в мішки та МКР. Щодо інших видів продукції, то на них попит майже не змінився.

«За 9 місяців цього року ДП «Артемсіль» вже виробило солі більше, ніж за весь 2020 рік. Завдяки внеску кожного працівника сьогодні підприємство працює стабільно і має позитивні виробничі та фінансові показники. Як результат, ми отримали можливість спрямувати кошти на соціальний захист колективу. З 1 вересня на 10% збільшили тарифні ставки та посадові оклади всіх співробітників», – зазначає керівник ДП «Артемсіль» Вікторія Луценко.

Покращити результати роботи підприємству вдалося завдяки зміцненню позицій на експортних ринках – зростанню постачання до європейських країн.

Так, закордонним споживачам відвантажено 525,3 тисячі тонн солі. Це на 300 тисяч тонн більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Постійними споживачами ДП «Артемсіль» залишаються Угорщина, Польща, Словаччина, Румунія та інші країни. Крім того, збільшено обсяги відвантаження солі і на внутрішній ринок.

Відзначимо, що цього року ДП «Артемсіль» презентувало новий туристичний об’єкт – екскурсійний маршрут «Таємниці підземного соляного світу». Незабаром на підприємстві готується відкриття ще одного туристичного проєкта «Феєрія солі», який має дещо іншу тематичну спрямованість, але, безумовно, буде таким же цікавим і привабливим для відвідувачів.

Відділ комунікацій.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова