25квітня2024

Соляник

Триває процес оновлення виробництва

На виконання планів з модернізації, впровадження новітніх технологій, підвищення якості продукції, рудниками «Артемсолі» здійснюється чималий обсяг робіт.

Так, зі слів головного інженера ДП «Артемсіль» Руслана Котенка, зараз на дільниці з розфасування та затарювання солі рудника №7 проводяться ремонтні роботи для подальшого встановлення двох сучасних фасовочних ліній «БЕТТІ» з виробництва солі вищого ґатунку в картонних пачках.

 В приміщенні, де буде встановлено нове обладнання, силами будівельних бригад виконується заміна стелі і облицювання стін, кладеться плитка. Зовсім скоро тут почнеться монтаж ліній, аналогічних тим, що з 2017 року працюють на руднику №4.

При виконанні підготовчих робіт аналізуються всі деталі, щоб врахувати будь-які моменти і виключити негативний вплив. Так, для максимального зменшення в продукції долі солі дрібної фракції, вдосконалено обладнання по переробці солі. В подальшому це допоможе налагодити випуск більш якісної соляної продукції.

Згідно з суворими вимогами до безпеки харчової продукції, на руднику виготовляються бункери із нержавіючої сталі, які встановлять у приміщенні відділення, де працює лінія А5АЛМ. Зараз проводиться ремонт конвеєра, по якому готова продукція подається у залізничний транспорт.

Введення в дію добре зарекомендувавших себе виробничих ліній «БЕТТІ» дасть можливість поступово відмовитися від застарілих автоматів АП-8Б. А також повністю задовольнити попит вітчизняних і зарубіжних споживачів на виготовлення фасованої продукції європейської якості та збільшити обсяги випуску конкурентоспроможної продукції рівня світових стандартів.

Процес модернізації здійснюється і за іншими напрямками. Так, нещодавно в ході службового відрядження на одне з підприємств Кропивницького, група спеціалістів «Артемсолі» разом з головним механіком, головним метрологом, начальником відділу впровадження нової техніки та новітніх технологій ознайомилася з роботою обладнання, що забезпечує абсолютну точність при навантаженні вагонів. Мова йде про залізничні ваги з дозатором і конвеєром. Це сучасне обладнання працює при мінімальній участі людини, що допомагає уникнути помилок через людський фактор.

До того ж, недовантаження або перевантаження вагонів при відправленні солі залишаються гострими питаннями для соляників, оскільки стосуються фінансових витрат через похибку у той чи інший бік. Враховуючи важливість проблеми, спеціалісти проєктно-конструкторського відділу нашого підприємства вже розробляють проєктну документацію щодо встановлення такого обладнання на рудниках з урахуванням умов соляного виробництва.

Станом на сьогодні в ДП «Артемсіль» згідно з планом виконано й чималий обсяг ремонтних робіт. Відремонтовано вентилятор головного провітрювання рудника №7. Завершено капітальний ремонт трьох тепловозів і однієї гірничо-виїмкової машини, яка працює на дільниці гірничих робіт рудника №4.

Тож, поступово, крок за кроком, на підприємстві проходить технічне оновлення і модернізація виробничих процесів.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова