19квітня2024

Соляник

ДП «Артемсіль» успішно розпочало рік

Наприкінці другої декади січня після тривалих новорічних та різдвяних канікул соляники розпочали новий трудовий рік. Перший зимовий місяць видався доволі ефективним в плані роботи підприємства з видобутку та реалізації продукції.

Так, за інформацією начальника відділу планування та економічного аналізу Олени Ананьєвської, у січні нинішнього року рудниками ДП «Артемсіль» було вироблено 237,9 тисячі тонн солі, що складає 197 %  до аналогічного періоду минулого року.

При цьому виробництво солі меленої без добавки, насипом склало 63,4 тисячі тонн (164,3 % – до січня 2021 року). Солі з протизлежувальною добавкою, насипом реалізовано 146,2 тисячі тонн (248,7 %). Солі фасованої відвантажено споживачам 12,9 тисячі тонн (128,6 %). Солі, затареної в мішки, – 10,7 тисячі тонн (134,8 %). 

Крім того, таких видів асортименту, як соляні блоки вироблено 0,1 тисячі тонн (146,6 %), сіль в МКР – 3,3 тисячі тонн (89 %), соляні брикети – 0,5 тисячі тонн (58,3 %), йодована сіль – 3,1 тисячі тонн (88,9 % – до такого ж періоду 2021 року).

В січні на ефективну роботу підприємства значно вплинуло пожвавлення споживчого попиту на сіль для технічних цілей. Мається на увазі сіль для посипки автодоріг, яку під час зимової негоди почали активно використовувати українські автодорожні підприємства. Тобто нинішня зима з морозами та снігом певною мірою посприяла роботі ДП «Артемсіль» щодо збільшення реалізації соляної продукції.

Соляники сподіваються, що і останній зимовий місяць, а можливо, і березень, який за попередніми прогнозами буде прохолодним, підприємство збереже хороший ритм роботи, коли виробничі дільниці багатьох рудників наполегливо працюють в двозмінному режимі.

Ось з такими результатами соляники завершили перший місяць року. Приємною новиною для всього трудового колективу стала і нещодавня інформація про те, що вже в цьому місяці робітники ДП «Артемсіль» отримають першу з двох частин матеріальної винагороди за результатом роботи у 2021 році (так звану13 зарплату).

Відділ комунікацій.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова