19квітня2024

Соляник

Йде підготовка до монтажу фасувально-пакувальної лінії

В ході підготовки до монтажу нового обладнання – сучасної виробничої лінії «БЕТТІ» по випуску фасованої солі вищого ґатунку на руднику №7 виконується комплекс необхідних робіт.

Так, зі слів начальника виробниц­тва цього рудника Андрія Панькова, до них вже надійшло три нових гвинтових повітряних компресори німецького виробництва «Ingersoll Rand» (фото 1). Вони будуть подавати повітря на нову фасувально-пакувальну лінію.

Згодом компресори встановлять в приміщенні компресорної, з якої подається повітря на дільниці з помелу, переробки та навантаження солі і дільниці з розфасування і затарювання солі.

Головний механік рудника Дмитро Горбачук говорить, що монтаж компресорів буде проведено вже цього місяця. І морально та технічно застарілі компресори 4-УВ (фото 2) замінять новими. Вони європейського рівня якості, що покращить роботу обладнання.

Крім того, для нової лінії придбано осушувач повітря «Ingersoll Rand» (фото 3). Як розповів електромеханік дільниці з розфасування і затарювання солі Віталій Апальков, осушувач буде видаляти з повітря вологу.

Після очищення, вже отфільтроване повітря поступить на виробничу лінію «БЕТТІ», де буде задіяне в роботі пневматичної системи обладнання. В подальшому це подовжить строк успішної експлуатації нової фасувально-пакувальній лінії.

Готуючись до монтажу нового обладнання «БЕТТІ», в приміщенні дільниці з розфасування і затарювання солі, де згодом воно буде встановлено, вже змонтовано нову конвеєрну лінію (фото 4). Також вже змонтовано два бункери з нержавіючої сталі (фото  5). Все це виготовлено і встановлено силами робітників рудника.

 Зараз тут тривають малярно-штукатурні роботи. Зовсім скоро робітники будівельного цеху рудника покладуть плитку, пофарбують поверхні, змонтують освітлення та виконають інші важливі ремонтні роботи. Таким чином підготовка до встановлення нового обладнання на руднику №7 триває за планом.

P.S. Коли готувався цей матеріал до друку, на рудник прийшло повідомлення з Італії, що дві виробничі лінії «БЕТТІ» вже пройшли успішне випробування на заводі, і готові до відправки в Україну.

Олеся ГУБСЬКА.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова