29березня2024

Соляник

Рудник №8: АП8-б замінять на нове обладнання

З середини січня до середини лютого рудник №8, як і всі інші підрозділи ДП «Артемсіль», працював в хорошому трудовому ритмі.

Зі слів начальника виробництва рудника Сергія Єщенка, в цей період окремі дільниці декілька днів працювали в двозмінному, а іноді, і тризмінному режимах, що найкращим чином вплинуло на результати видобутку та реалізації соляної продукції. При цьому самим затребуваним видом асортименту залишалася сіль молота без пакування.

На сьогодні ж попит поступово знижується, що є очікуваним явищем наприкінці зими. Зараз рудник відправляє споживачам України та країн Балтії сіль, розфасовану в поліетиленові пакети вагою один кілограм. Також реалізується сіль, затарена в мішки, вагою 10, 25, 50 кілограмів (на фото 1).

Як розповів головний механік рудника Сергій Сторожук, виконую­чи план забезпечення якості й безпечності харчових продуктів на 2022 рік, для рудника незабаром придбають лінію затарювання солі в поліетиленові мішки із подальшим формуванням палет на піддонах для пакування в стрейч-худ.

Планується, що сучасна виробнича лінія по затарюванню солі в мішки буде закуплена у 2022 році. Її встановлять в приміщенні, де працювали старі фасувально-пакувальні автомати АП8-б. До речі, зараз відбувається демонтаж цього старого обладнання (на фото 2). Перед тим, як тут почне діяти нова затарювальна лінія, в приміщенні зроблять капітальний ремонт з оновленням підлоги, стін та стелі.

Як відомо, зараз у всьому світі виробники відмовляються від поліпропілену на користь поліетилену. Тож, на новій лінії будуть виготовляти сіль, затарену в поліетиленові мішки. Цей пакувальний матеріал більш герметичний і не допускає потрапляння вологи в сіль. До того ж, кінцева продукція матиме сучасний та привабливий вигляд.

Щодо ремонтних робіт, то на сьогодні силами працівників будівельного цеху рудника в коридорах адміністративно-побутового комплексу виконуються малярно-штукатурні роботи (на фото 3). Також заплановано стару будівлю АПК згодом перевести з парового опалення на водяне, що покращить енергоефективність.

Такими виробничими новинами рудник №8 почав 2022 рік.

Відділ комунікацій.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова