03травня2024

Соляник

Пройшов черговий етап вакцинації

На цьому тижні в медичних пунктах управління та виробничих одиниць ДП «Артемсіль» пройшов черговий етап вакцинації від COVID-19.

Наразі для вакцинації в Україні використовують вакцини знаних у світі розробників і виробників: AstraZeneca, Coronavac, Pfizer. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Вакцинація від COVID-19 допоможе розвинути імунітет до вірусу. Ваш організм може певним чином реагувати на вакцину, це означає, що ваша імунна система вибудовує захист. Ці реакції є нормальними та минають за кілька днів після вакцинації.

На підприємстві «Артемсіль» від початку кампанії вакцинації проти COVID-19 першу дозу отримали 117 осіб, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 375 осіб.

Для ефективної протидії поширенню COVID-19 необхідно, аби кількість вакцинованих українців становила щонайменше 80%. МОЗ робить усе, щоб якомога більше громадян були вакциновані в найкоротші строки. Утім необхідно, щоб і самі українці свідомо ставилися до питань свого захисту від хвороби.

На сьогодні, згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я №2153 від 04.10.2021 р. затверджено перелік організацій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. ДП «Артемсіль» до цього переліку не входить. Але в МОЗ України можливе внесення змін до вищезазначеного Наказу, де планується доповнити перелік підприємствами, що мають стратегічне значення для економіки держави. До складу цих підприємств і входить ДП «Артемсіль». В цьому випадку на підприємстві вимушені будуть застосувати заходи, які передбачено чинним законодавством Украіни.

Відділ комунікацій.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова