Якості соляної продукції – особлива увага
- Останнє оновлення: 06 грудня 2018
- Перегляди: 1711
21 листопада нинішнього року в ДП «Артемсіль» відбулася розширена нарада, яку провів перший заступник директора підприємства Анатолій Муха.
З урахуванням важливості порушеної теми – підвищення якості продукції, що відвантажується, в нараді взяв участь в.о. директора підприємства Юрій Товстокоренко. Також в залі були присутні очільники відділів збуту, маркетингу та логістики, фахівці-технологи, керівники і співробітники лабораторії якості та її рудничних філій, начальники виробничих дільниць рудників з розфасування і затарювання солі; з помелу, переробки і відвантаження солі, провідні інженери відділів і служб управління.
У своєму виступі Анатолій Муха порушив важливе питання контролю якості, якому необхідно приділяти постійну і всебічну увагу. Він зазначив, що тільки висока якість нашої продукції дозволить «Артемсолі» конкурувати з іншими виробниками на європейському та внутрішньому ринках. Для вирішення цього питання необхідно виробити ряд комплексних заходів, в яких будуть задіяні всі ланки виробничого ланцюга: від видобутку солі в шахті – до завантаження її в залізничний транспорт. Причому кожна дільниця та відділи за напрямками повинні висунути свої пропозиції щодо посилення контролю за продукцією, що відвантажується.
Оскільки парк залізничного транспорту України потребує оновлення, щоб виключити потрапляння в соляну продукцію сторонніх речовин, в ДП «Артемсіль» усі вагони старанно обстежуються. Їх обробка повинна бути ще більш ретельною. Попередньо оглядаючи залізничний транспорт, треба звертати увагу на всі вушка, люки і щілини, які перед початком завантаження слід задувати піною, щоб виключити потрапляння вологи в сіль.
Як відомо, під час транспортування продукція піддається постійному динамічному впливу, тому треба детально продумати і внести необхідні зміни у схеми навантаження вагону різними видами продукції. Адже від того, яким чином розташувати той чи інший асортимент, залежить його товарний вигляд. Зберегти цілісність продукції можна й за рахунок іншого пакування. Також слід розглянути використання в вагонах піддонів і якісного кріплення для продукції. Всі ці варіанти потребують подальшого вивчення.
Враховуючи різні точки зору і думки фахівців, в.о. директора ДП «Артемсіль» Юрій Товстокоренко запропонував виробити комплекс необхідних мір, серед яких – посилення контролю за якістю продукції, включаючи нові види асортименту. Усі заходи закріплені документально, і надалі їх треба чітко виконувати.
Олеся ГУБСЬКА.